Monday, September 22, 2014

TESTIMONIAL ALFALFA - Merawat Keputihan

TESTIMONIAL ALFALFA - Merawat Keputihan

Kisah benar dari: Mom at day, Crafter at night by Annie Tay

" Salam Jumaat untuk semua, penghulu segala hari,
Dikesempatan ni saya nak share , after about 4 years consume Shaklee product especially Alfafa yang merupakan cinta pertama saya dan shaklee, akhirnya saya telahun mendaftar untuk menjadi Shaklee Independent Distributor (SID).
Kenapa ambil masa yang lama baru mendaftar jadi ahli? Alasannya sebab dah tak ada lagi harga kasih sayang, dengan kelahiran anak ke2 saya semakin yakin dengan shaklee. So bila nak masuk anak ke3, tak rugi rasanya saya mendaftar menjadi ahli memandangkan tempoh keahliannya seumur hidup. Moh saya kongsikan kisah Saya dan Shaklee sepanjang gampir 4 tahun ini.

Part 1:

Kisah cinta saya dan shaklee bermula dgn Alfafa, masalah kuputihan yang dialami semasa mengandung anak ke2 (sebelum daisy) sangat teruk sehingga membawa kepada keguguran. Puas sudah saya mengambil ubatan secara modern, kos setiap kali berjumpa doctor jangan cakap la, doc keep on prescribed antibiotic , tapi keadaan saya macam tu jugak. Stress.
Give up dengan cara modern, saya bertemu dengan perubatan Ayurveda, 6 bulan saya makan ubat ubatan ayurveda yang memang tak mampu ditelan dek tekak, tapi terpaksa jugak sebab kos nya pun bukan murah, sekali jumpa dengan ubat ubatan menjangkau lebih kurang 300 ringgit . Tapi ia hanya mengurangkan sahaja, banyak pulak pantang larang yang tak boleh dimakan. Ebook untuk merawat keputihan pun saya beli. Macam2 usaha saya lakukan, sampai stress sebab saya tak berani untuk bersama suami apatah lagi untuk mencuba untuk mengandung lagi.
Sehingga lah saya terjumpa article tentang shaklee alfafa di laman sensawang, I give a try, lagi pun Alfafa Shaklee bukan lah mahal seperti perawatan modern or ayurveda, so I beli 700tab punya bottle, sehari I makan 10 biji, owh....saya pun mcm anda jugak tak mampu nak telan 10 biji sekali gus, so pagi saya amik 3 biji, ptg 3 biji, kang mlm 4 biji. Sangat terkejut only after 1 week makan Alfafa my keputihan terus gone! Kering! Takde lagi nak usung pantylinear 4 keping sehari. Sangat selesa, sangat released. Tahap keyakinan saya bertambah2, takde lagi bau yang kurang selesa, saya lebih yakin. Rasa beban batu yang dok tersangkut kat belakang tu dah hilang, sangat2 happy. Suami pun happy. Tapi saya teruskan makan selama 2 minggu, kemudian saya stop. Saya cuba untuk conceive dan Alhamdulillah next month tu I missed my period and I m pregnant for Daisy. ALHAMDULILLAH.
Bagi saya shaklee alfafa adalah ubat terbaik untuk merawat kuputihan. Sejak itu saya tidak lagi memerlukan pantylinear. Alfafa sentiasa disisi saya dan suami."


Alhamdulillah, seronok baca kisah benar sahabat saya, Annie Tay ni. Yang duk area Selangor, boleh hubungi sahabat saya ni untuk dapatkan khidmat nasihat berkaitan produk Shaklee :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger