Saturday, August 30, 2014

Kenapa Saya Sekeluarga Suka Nutriferon?

Kenapa Saya Sekeluarga Suka Nutriferon?

Saya selalu kongsikan keseronokkan saya sekeluarga dengan Nutriferon Shaklee di Facebook Saya. Terlupa pulak nak sharekan disini.

Copy Paste saja la ya dari Facebook.


26 July
kenapa saya asyik up kan pasal nutriferon? sebab sgt membantu saya dalam membantutkan pembiakan virus. paling ketara bila rasa sakit tekak dan feeling nk selsema. 3hari lepas ada rasa2 ni. amik 1 sachet sblm tidoq dan 1 sachet lepas sahur. Alhamdulillah..tak melarat. faham2 la kan kalau selsema dibulan puasa ni.tambah pulak dah nk raya ni. sempat restok 1box sblm bercuti raya. kat anak2 pun saya bg. try seminimum mungkin bg ubat. #Nutriferon + #PerformanceDrink , anak2 pun suka.

www.rahatonazirah.com





14 August

#nutriferon memang wajib ada kat rumah saya. bila anak2 start batok, selsema, terus bg. 3hari lepas kedua2 nya selsema. risau nya la takot melarat. 1mlm tu si abg demam, esok pg tambah dos. alhamdulillah, 2-3hari ja selsema hilang. batok pun dah beransur-ansur kurang. usaha, doa, tawakal. In Sha Allah. Hanya Dia Maha Penyembuh.

p/s: ubat hospital pun standby jgk, bg bila perlu saja dan saya kurangkan dos. saya memang pengamal suplement, tp bukan anti ubat-ubatan. kalau melarat, jumpa doctor jgk  :)



17 August

bos besaq selsema kuat semalam. bg 2 sachets #nutriferon . alhamdulillah, harini sihat. ubat selsema cepat ok, tp badan mesti akan rasa letih dan sgt mengantuk. saya pilih yang tak lemahkan badan. byk kerja nk kena diselesaikan. bdn mesti kena jaga kan.

USAHA DOA TAWAKAL
www.rahatonazirah.com


Ibu, nak nufen, nak nufen. A'lani jerit2 sambil duk tunjuk kat rak vitamin. Apa benda la yg adik nak ni? Bu, nak nufen, adik nak nufen. Rupa-rupanya nak #nutriferon. Jenguk dalam kotak, rupanya dah habis. Hoho. Kena restock semula. 1kotak, 1bulan licin. Baba dilanda selsema, abang dan adik turut serta, ibu kena berjaga-jaga. Sorang 1sachet memang cepat la habis. Alhamdulillah, mereka bertiga cepat sihat. Walaupun si abg demam 38.8 degree C pd hari ke 3 #selsema n #batuk, tp saya tak risau sebab dlm keadaan suhu mcm tu, dia masih melompat-lompat main. Dia aktif. Cuma pantau ja suhu supaya tak terus naik. Alhamdulillah, 1hari ja demamnya. Ubat doctor tetap ambil, cuma sy tak perlu bg sampai berhari-hari. A'lani tak demam, hanya selsema. Teruskan bg nutriferon, #chewVitaC dan #omegaGuard. Mereka tetap aktif dalam keadaan selsema n batok. Alhamdulillah semakin sihat.

USAHA, DOA, TAWAKAL. ALLAH ADA.
#sayajualShaklee #rawatdemam #supplement

www.rahatonazirah.com
0195581575


Alhamdulillah. semua ni hanya asbab kepada kesembuhan, yang menyembuhkan Hanya Dia Yang Maha Menyembuhkan. Kita usaha yang kita mampu, berdoa, selebihnya bertawakal kepada Allah S.A.W.

Alhamdulillah, sejak mengandung kali ni memang selsema tak sempat nak teruk sebab bila dah mula rasa tak sedap tekak, terus telan Nutriferon 1 sachet. Kalau rasa tak effective dengan 1 sachet, saya tambah 2 sachet sehari. Alhamdulillah, sihat sepanjang mengandung ni.



LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger