Saturday, August 30, 2014

Herbal Blend Multipurpose Cream Shaklee



Antara kegunaan Krim Serbaguna Herbal Blend Shaklee:

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga.

Ini lah antara tujuan asal saya nak beli Herbal Blend pada mulanya sebab bila tidur selalu kena gigit nyamuk. Nyamuk kat rumah tuh memang tak makan saman dah, dia tak heran setakat Ridsect dan yang seumpama dengan nya.. Kesan gigitan nyamuk slalunya susah nak hilang.. Alhamdulillah lepas sapu Herbal Blend nih mmg cpt je hilang bekas-bekas merah gigitan nyamuk..

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah.

Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah saya sejak dahulu lagi. Pernah cuba macam-macam jenis krim mahal beli kat pharmacy. Tapi, tak berapa nampak hasilnya. Tapi, sekali pakai Herbal Blend, memang puas hati. Lembut je tumit kaki I gituu..

3. Ubat luka / lecur

Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh sapu Herbal Blend.. InsyaAllah luka cepat sembuh nanti.

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu.

Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi. Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat..

5. Menghilangkan parut

Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang..

6. Ruam pada baby

Baby sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Baby kan masih kecil, kulit dia baru jer nak sesuai dengan persekitaran. So just sapukan jer Herbal Blend. Herbal Blend nih akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian kat baby nanti..

7. Sebagai daily lotion

Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak so sememangnya selesa digunakan
Kenapa Herbal Blend menjadi pilihan saya? Sebab Herbal Blend diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). So of course it is naturally safe untuk semua peringkat umur sebab takde bahan kimia yang berbahaya.

Sumber: Tg Farah Asyikin



Selain itu,  Herbal Blend Multipurpose Cream Shaklee ni jugak mampu membantu meredakan ketidakselesaan akibat masalah buasir. Ada customer saya yang guna krim ni untuk buasir. Katanya rasa sejuk dan dapat kurangkan kesakitan serta ketidakselesaan akibat buasir. Alhamdulillah, seronok dapat membantu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger