Saturday, June 21, 2014

Testimonial Pengguna Vita-E Complex Shaklee

Lagi-lagi cerita tentang Vita-E Complex Shaklee yang mengandungi Selenium. Kenapa banyak sangat cerita Vitamin E ni? Ni kan dah nak masuk bulan Ramadhan. Tak lama lepas tu dah nak raya Aidilfitri pulak. Mestilah ramai yang tengah bersiap sedia nak cantik dihari raya. Jadi, memang kena sangatlah  Shaklee buat promosi beli 6 percuma 1 Vita-E Complex pada bulan Jun 2014 ni. Ada masa sebulan lagi nak cantik di hari raya dengan Shaklee.

Apabila kita sebut perkataan Vitamin E, mesti ramai mengetahui ia untuk kesihatan kulit. Yes, memang betul Vitamin E dapat membantu kesihatan kulit kita, tetapi fungsinya tidak hanya sekadar itu. Berdasarkan kajian,vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit. Ianya larut lemak yang disimpan di dalam organ tubuh seperti hati, jantung, kelenjar pituitari, testis, uterus, darah dan otot.


 Sumber-sumber vitamin E


 Manfaat Utama Vitamin E:

* Melindungi Jantung
* Mempertingkatkan Kamampuan Reproduktif
* Anti-Penuaan
* Anti-Oxidan yang kuat
* Kelestarian Tenaga
* Memperbaiki Arthritis
* Menghalang Keguguran
* Memperbaiki Parut

Adakah Vitamin E Selamat?


Di dalam buku "prescription for longevity" yang ditulis oleh Dr.James Scala terdapat diskusi mengenai keselamatan vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Harvard keatas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3200 IU.




 Kesimpulan - Tambahan Selenium dan Vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan, terutamanya pada motilitas sperma. Jadi, bagi yang ingin meningkatkan kesuburan dan berusaha untuk mendapatkn cahaya mata, amat digalakkan untuk ambil Vita-E Complex ni untuk suami dan juga isteri. Untuk kesan yang lebih baik, saya cadangkan untuk tambahkan Shaklee CoQ Health Plus. Ia bukan sekadar untuk jantung, tapi bermanfaat melancarkan perjalanan darah & memberi arah tuju yang lebih baik untuk sperma berenang ke sasaran.




Jom kita tengok testimonial pengguna yang berpuas hati dengan pengambilan Vita-E Complex Shaklee.








LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger