Thursday, February 6, 2014

Vita-E Complex Shaklee Vitamin Asmara

Vitamin E sangat sinonim dalam dunia kecantikkan. Tanya la artis-artis yang cantik tu, selalunya memang diorang amalkan Vitamin E dalam diet seharian. Vitamin C pun tak kurang hebatnya. Gabungan kedua-dua vitamin ni memang sangat menakjubkan hasilnya. Jlo pon makan Vitamin E Complex Shaklee ya..ehehe. Kita pun boleh cantik jugak, malah lebih cantik dari Jlo kot.


Ok, jom kita tengok pulak testimonial-testimonial pengguna Vitamin E untuk kulit. Kebanyakkan mereka sangat berpuas hati dengan hasil dari pengambilan Vitamin E Complex Shaklee.



Selain dimakan, Vitamin E Complex jugak boleh dijadikan masker muka. Boleh tengok resepi-resepi masker disini ya TIPS KULIT MUKA LICIN BERSERI.

Vitamin E Complex, bukan hanya perlu untuk kulit. Terlalu banyak khasiatnya yang sukar disangkal lagi. Berita baik untuk ibu-ibu selepas berpantang dan menyusu, Vitamin E Complex mampu membantu anda dalam masalah keharmonian rumahtangga. Ini kerana Vitamin E Complex sangat sinonim dengan nama "Vitamin Asmara". Vitamin E mampu menstabilkan hormon seks/ kewanitaan, terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi. Kalau anda perasan, selepas pantang dan ketika menyusukan bayi, anda akan rasa hilang selera untuk bersama suami. Itu normal, tapi seharusnya kita cara jalan penyelesaiannya ya. Suami perlu dilayan dengan baik walaupun kita dah ada tanggungjawap melayan si kecil kita. Jadi, jangan biarkan suami anda kecil hati ya. Syurga isteri ditelapak kaki suami. Dapatkan lah Vitamin Asmara untuk bagi hadiah terbaik untuk si dia :)

Ok, jom kita tengok khasiat-khasiat lain Vitamin E Complex Shaklee. Pasti anda tak teragak-agak nak dapatkannya segera!!



KEBAIKAN VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE

1) Kaum lelaki sebenarnya sangat-sangat memerlukan Vitamin-E ini untuk kesihatan reproduksi mereka, selain daripada membantu awet muda dan untuk kesihatan jantung.

2) Jika anda mempunyai masalah kulit muka yang kronik, boleh mencuba ‘vitamin booster’ untuk kulit (salah satunye Vit E)

3) Vitamin-E ialah sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat, di samping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan keimunan.

4) Percayakah anda bahawa Vitamin E ialah Vitamin Kesuburan dan sangat membantu dalam menghangatkan hubungan intimasi? Di kalangan pengamal vitamin E Shaklee, kami menggelarkannya “Vitamin Asmara”, ataupun, “Vitamin Malam Jumaat”.

Fungsi Vitamin E sebagai Vitamin Kesuburan:
- meningkat kesuburan lelaki & wanita, menstabilkan hormon produktif lelaki & wanita, serta meningkatkan kuantiti & kualiti sperma bagi kaum lelaki.

Fungsi Vitamin E sebagai Vitamin Asmara:
- juga diberi nama jolokan sebagai “vitamin seks”, Vitamin E memainkan peranan yang penting untuk kesihatan seksual di mana ia membantu menghasilkan hormon seks serta merangsang libido. Ada juga sesetengah wanita yang menjadikan Vitamin E sebagai ‘pelincir’ ketika melakukan hubungan seksual.

Peranan Vita-E Untuk kesihatan seksual lelaki:
  •  Lebih tenaga (seksual)
  •  Ereksi yang lebih lama
  •  Lebih mudah terangsang
  •  Libido yang lebih kuat
  •  Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat
Peranan Vita-E Untuk kesihatan seksual wanita:
  • Lebih tenaga (seksual)
  •  Lebih mudah terangsang
  •  Libido yang lebih kuat
  •  Untuk menstabilkan hormon seks/ kewanitaan, terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi.
 Sumber: Vitaminsihat

Testimonial Set Menyusu + Vitamin E

"Assalamualaikum. Sorry ya ambil masa yang agak lama untuk update perkembangan terkini pas consume set Breastfeeding Shaklee.Bukan apa, saya ni sebenarnya orang yang agak tak disiplin dalam buat apa2 hal pon. Ehehehe..(terus terang tu kan lebih baik). Bab nak minum air cukup 3L tu mmg tersangatlah susah specially bila dah ada kat rumah. Kalau time keja tu boleh ja melantak air banyak2. Ok, nak cerita la skit pasal Shaklee yang saya dah amik ni kan. Saya start consume dengan Shaklee trial set breastfeeding. Alhamdulillah, memula try tu mmg nampak perubahan dari segi tenaga. Sebelum ni saya sangat2 la letih bila balik keja. Rasa macam flat terus. Padahal kat tempat kerja bukanla sampai kena menyangkul pun. Tapi letihnya sampai rasa cmtu sekali. Huhuhu.. Dan memang saya perasan, ramai ibu-ibu yang BF baby mengeluh pasal ni sebab saya slalu tgk post2 di KIM. Pas sekali makan set tu pon mmg saya rasa perubahan pada badan. Rasa badan ringan ja, lebih cergas dari biasa. Hari kedua makan, saya nampak susu warna kehijauan dan pekat. Alhamdulillah, walaupon quantity tetap seperti biasa. Then, saya teruskan makan sampai habis dan hasilnya mmg seperti yang saya sebut tu, tenaga mmg maintain. Dah takda rasa letih pas balik kerja. Dapat focus pada kerja2 rumah. Lagi satu, saya perasan yang masalah sembelit pun banyak berkurangan. Selepas bersalin, memang saya alami sembelit kalau kurang minum air & makan buah. Sebelum bersalin takda pon sembelit ni. Tapi alhamdulillah, pas consume ngan Shaklee ni mmg nampak la perubahan tu. 

Bila dah mmg nampak perubahan positif tu, saya tanpa fikir panjang terus saya beli fullpack breastfeeding set plus dengan Vit-E. Vit-E ni saya amik untuk kulit. Kulit saya lepas bersalin ni memang agak kering especially bahagian kaki. Maybe sebab hormon la kot ya. Alhamdulillah, lepas makan set breasfeeding + dengan Vit-E, memang kulit saya nampak lebih elok berbanding sebelum ni. Tak perlu pun saya pakai apa-apa losyen atau krim. Memang saya puas hati sangat. Parut-parut pada kulit pon nampak semakin berkurangan, kulit pon nampak makin lembab tak seperti sebelum tu..syukuur alhamdulillah .

Ok ni saya nak cerita kes saya nak start ganti puasa. Al-maklumlah, 30 hari nak kena ganti. Ni kesnya sebab berpantang time bulan puasa la..hehe..ni pun rezeki la jgk ni kan. Sebelum nak mula puasa ni, saya memang tak yakin. Ya la, dari pagi sampai ke malam saya makan tak henti. Maybe sebab BF. Saya yakin semua ibu-ibu yg Bf mmg mcm ni kot. Tapi memandangkan banyak puasa nak kena ganti, so saya decide la nak puasa. Tapi tanpa preparation. Hmm, bukan sengaja tapi pagi tu saya terlewat bangun dan tak sempat bersahur. Tapi saya kononnya tekad la nak puasa jugak. Nak try untuk first time. Saya pi kerja macam biasa. Awal-awal pagi tu okla lagi. Tapi masuk ja pukul 10 pagi, kepala dah start sakit. Saya memang ada migraine. So, migraine akan mudah menyerang kalau saya lambat makan. Masuk ke pukul 12tgh hari, makin kuat rasa denyutan kepala. Tapi saya masih tekad nak teruskan puasa. Rasa macam tak tertahan sakit tu, saya terus tidur di ofis. Sebelum nak terlelap tu memang seksanya sakit kepala, rasa nak hantuk kepala ke dinding..huhuhu.. dan akhirnya saya tertidur sampai pukul 3ptg. Bila bangun tidur, rasa badan lemah sangat-sangat. Saya gagahkan jugak bangun solat. Pas solat, saya dah xmampu nak berdiri. Ya Allah, tak pernah saya rasa letih & migraine seteruk tu. Tapi memandangkan dah petang, rasa lagi la sayang nak bukak puasa. Saya tunggu sampai solat Asar. Hmmm..nak bangun solat pon saya dah letih sangat, sampaikan solat sambil duduk..teruknya la saya rasa. Pas solat tu, saya bangun duduk di kerusi. Tu pun tak mampu nak tegakkan badan, rasa tak bermaya. Saya cuba jugak bangun, dan masa tu terus saya muntah. Sekali..2kali..sampai 5kali muntah..masa tu memang dah tau, badan dah bagi signal, dah tak mampu dah. Akhirnya terpaksa saya bukak puasa dengan minum air kosong saja. Lepas 5 minit, rasa ok sikit. Saya serik, memang saya kena sahur jugak. Dulu sebelum bersalin, boleh ja kalau nak puasa tanpa sahur. Tapi bila dah BF baby ni, sahur tak boleh ditinggalkan. Lepas 2 hari tu saya cuba lagi nak puasa. Kali ni memang saya well prepared. Bangun makan sahur, minum air secukupnya dan tak lupa makan supplement Shaklee. Alhamdulillah, saya bertenaga sampai waktu berbuka puasa. Siap boleh balik masak sendiri untuk berbuka . Saya rasa memang Shaklee yang banyak membantu. Saya tak ragu2 nak hebahkan kebaikan Shaklee ni pada kawan2 seperjuangan"

Tapi selalu orang merungut harga nya mahal. 
Kalau tengok kat farmasi tu, waaah mahalnya. 
Jom kita tengok harga Vitamin E Complex Shaklee. 
Harganya RM149, ada 120 biji. 
Boleh tahan 3-4 bulan. 
Wow!! Murahlah! 

Nak dapatkan harga penjimatan?? 
Jom hubungi kami segera!


LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger