Thursday, February 6, 2014

Lecithin Shaklee Membantu Masalah Sembelit

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua.

Harini nak bercerita tentang Lecithin. Al-kisahnya, ada seorang customer sms saya untuk beli lecithin. Dia order 2 botol terus. Saya pun bertanya, untuk tujuan apa dia beli lecithin. Iya la, kena tau jugak. Kalau ada tujuan yang specific, mudah sikit saya nak consult dia. Jawapannya ringkas, "loose weight". Owwh ok ok.. Jadi, saya pun tanya dia sama ada dia ada masalah sembelit. Kalau ada sembelit, saya syorkan dia ambil Herblax jugak supaya proses penurunan berat badannya berjalan lebih lancar. Kalau ada masalah sembelit, dikhuatiri lemak yang dibakar masih block di saluran pencernaan. Katanya tak ada masalah sembelit. Ok, saya pun uruskan pengeposan barang yang diminta nya.

Alhamdulillah, sesampai barang padanya dia sms saya update pasal barang dah sampai. Lebih kurang pukul 2.00 petang dia sms tu. Lewat petang lebih kurang pukul 6, dia sms sekali lagi. Kali ni nak order Herblax pulak. Alhamdulillah. Paling seronok bila dia beritahu yang kawannya ambil 3 biji Lecithin dan masalah sembelitnya yang dah 3 hari tu selesai dalam beberapa jam sahaja. Alhamdulillah. Seronok saya baca. Seronok bila produk yang kita jual dapat selesaikan masalah customer.


 Lebih menggembirakan apabila dia terus order Herblax, Alfalfa & Garlic sekaligus. Katanya untuk kawan-kawan dan ibunya. Alhamdulillah. Hanya dengan sekali cuba lecithin, terus ada order yang menyusul. Itu lah dinamakan rezeki.


Lecithin dalam program penurunan berat badan bertindak sebagai agen pembakar lemak atau emulsifier. Ok, jom kita baca apa lagi khasiat Lecithin ni.
  •  Menyerap vitamin dengan lemak larut.  Ini membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut lemak. Tanpa Lecithin yg mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Ini berpunca dari bahan2 kimia yang dihasilkan oleh persekitaran yang tercemar, bahan2 logam, dadah, perasa dan pewarna makanan, pesticides dan sebagainya.  Ini semua menyebabkan membran sel mengeras dimana akan menyukarkan proses penyerapan zat.
  • Melindungi hati. Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Ia juga membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Memecahkan lemak dan kolestrol.  Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah, pengambilan tambahan membantu mngemulsi (memecahkan) lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam darah
  •  Menghalang obesiti.  Pengambilan dalam kuantiti yang banyak akan mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit.  Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit, mengaktifkan metabolisma dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi.  Membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Disamping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida dan menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah.
  • Menghalang kejadian batu karang.  90% dari batu karang terbentuk dari kolestrol, lecithin akan menghancurkan kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan menghalang stres.  Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimir dan meringankan stress.  Wanita hamil harus mengambil jumlah lechitin yang secukupnya untuk pembesaran janin yang sihat.
  • Menghalang tekanan darah tinggi.  Menghalang berlakunya arteriosklerosis dan menggalakkan peredaran. darah.
  • Memperbaiki prostat lelaki.  Masalah prostat dan urethera lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan Lecithin yang banyak.
  • Meringankan sembelit.  Melembutkan najis dengan berkesan, ianya turut melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.
CADANGAN PENGAMBILAN LECITHIN:

* memelihara kesihatan*
3 biji , 2 kali sehari

*pelangsingan,tekanan darah tinggi, pemecahan lemak*
6 biji, 2 - 3 kali sehari 

 
 Sumber: Raudatulafiah

Waaah, banyaknya khasiat Lecithin ni. 
Harga?? Sangat-sangat murah. Hanya RM53/180 biji.

Inginkan harga lebih jimat? 
Boleh hubungi kami terus untuk dapatkan harga penjimatan.



LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger