Sunday, November 3, 2013

Vivix Shaklee

Sakit itu ujian.

Ya, memang betul. Bila sihat, ada kita peduli nak berusaha bagi bertambah sihat? Rasanya tak la kot kan.. Contoh nya diri saya sendiri la. Setiap kali sakit, seboleh mungkin cari info tentang penawarnya. Saya tak nafikan, mesti ada yg ckp "eh, mkn vitamin berbotol2 pun sakit ka?" hehehe. Ayat perli tu sebenarnya. Kalau tak ckp depan, depa ckp belakang. Tak pun ckp dalam hati. Tapi saya tak kisah pun. Kakak saya sendiri pun suka bergurau mcm tu :p

Saya tak ambil hati pun sebab org yg slalu kecik hati ni org yg hatinya kurang kasih syg. Saya ambil positif hal ni. Sakit tu bantu saya try benda baru. Cth nya dulu saya sekadar ambil ostematrix dan alfalfa utk sakit2 sendi dan lenguh2 bdn. Lepas deliver anak kedua, saya alami sakit sendi lutut yg agak mengganggu pergerakan. Dalam hati duk pikir sendiri, masih tak cukup ka vitamin yg aku telan hari2 ni? Kebetulan waktu tu ada plak promo collagen shaklee. Salah 1 fungsinya utk kesihatan sendi. Pejam mata, beli jgk la. Alhamdulillah, memang sgt2 membantu. Hilang terus sakit tu sampai ke harini. Anak pun dah umur 1thn 2bln dah. Maknanya lutut saya lapaq collagen yg berkualiti tu. Jadi, apa sy nak sampaikan kt sini, usaha la dgn pelbagai cara. Jangan la bila 1 benda tak serasi dgn kita, terus kita blame brand ni tak membantu kita. Bdn kita masing2 tak sama, mcm hati kita jgk la. Rambut sama itam, hati masing2 sukar diduga.

Contoh kedua, usaha saya nk kurangkan asma suami. Harapan saya hanya 1, nak dia sentiasa sihat utk jg keluarga. Kalau dia kurang sihat, saya pun jadi tak sihat.huhu. Utk dia saya try 1 per 1 produk shaklee. Bermula dgn Alfalfa Complex, pastu SR Vit C, B-Complex, Vitalea, Omega Guard, Nutriferon, Garlic, Peppermint Ginger.. Fuh, mcm byk. Memang byk. Tapi try berperingkat. Ada perubahan, cuma perubahan yg singkat. Maksudnya, dia tetap akan selsema paling kurang sekali seminggu. Saya tak puas hati. Apa lagi yg tak kena?

2 bulan lepas, saya baca info pasal Vivix Shaklee. Sebelum ni malas ambil tahu sgt. Ya la, rasa kurang mampu la jgk. Bila baca, byk jg testimonial dari pesakit2 kronik yg semakin baik dgn pengambilan vivix, saya tekad. Saya minta izinnya utk beli. Dia ok, dgn syarat saya perlu mkn jgk. Ok!

Minggu pertama perlu mkn setiap hari 1 sudu teh. Sikit ja mkn nya. Sangat pekat. Rasanya masam2 manis. Bole telan terus sesudu, atau bancuh dgn air. Jeng jeng jeng.. Healing crisis bermula. Dia rasa sakit dada yg kuat. Tapi xbgtau saya. Bgtau pun selepas beberapa hari dia alami sakit tu. itu sebab asma nya. Saya pulak sakit belakang yg kuat, tp hanya jd waktu tengahari. Sakit seminggu jgk la. Tp lepas seminggu, alhamdulillah. Dia pun semakin sihat. Selsema nya sgt2 mild. Tak teruk mcm sebelum nya. Sebelum ni kalau dia selsema, letih sgt sy tengok. Skrang tetap ada selsema, tp kebarangkalian nk jd tu kurang dan dia tak nampak letih. Alhamdulillah, syukur. Usaha, doa, tawakal. Kami teruskan ambil vivix. Skrang dah botol ke 2. 1botol kami kongsi, tahan 1bln. Ok la kan. Kualiti setanding harga.

Sebenarnya byk lg nk dikongsikan, tp xlarat plak nk menaip. Nanti sy share dr masa ke semasa.

Paling saya tak sangka, power cermin mata saya dah turun sikit. InsyaAllah saya akan teruskan pengambilannya. Segalanya pemberian dari Yang Maha Penyembuh. Kita perlu usaha, doa, tawakal


LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger