Monday, October 28, 2013

Kenapa Saya Pilih Shaklee?

 "Perkara yg paling penting dalam berniaga bkn terletak pada berapa tinggi modal yg kita laburkan, tapi berapa tingginya kesabaran, ketahanan mental dan fizikal kita. Tanpa 3 perkara ni, letak lah modal sebanyak mana pun blm tentu kita berjaya.. berniaga mmg amat menyeronokkan jika kita ikhlas dan bersedia akan segala risikonya. Niat kan dalam hati kita berniaga bkn kerana untung semata tp kita berkongsi dgn org lain apa yg kita ada. Betul kan niat, InsyaAllah kejayaan menanti kita.." -Quote

Saya kurang berminat jika ada yg nk join shaklee dgn modal yg tinggi. Mungkin boleh join group lain kalau berminat.

Saya dah ada pengalaman join beberapa MLM yg berkonsepkan sistem piramid. Dimana perlu keluarkan modal yg agak besar, cari downline ramai2 dgn jaminan lepas ni goyang kaki tapi duit masuk. Dijanjikan kehidupan yg mewah jgk. Hehehe.. Tapi syukurlah sebab semuanya tak menjadi. Mungkin atas niat yg tak betol.

Mula2 kenal Shaklee, saya hanya focus nk dptkan idup yg sihat. Tak pernah terfikir pun nak berbisnes. Iya la, dah byk pengalaman tertipu. 3 tahun jadi pengguna tegar, baru yakin nk daftar jadi ahli. Tu pun bkn sebab nak bisnes. Cuma nak beli utk keluarga saja. Sedar tak sedar, dah setahun join. Alhamdulillah, dpt bantu diri, keluarga dan kawan2. Bukan bantu dari segi kewangan, tapi bantu utk sama2 sihat..ni semua hanya usaha, hanya Dia Maha Penyembuh, Maha Berkuasa atas setiap yg berlaku.

Alhamdulillah, walaupun join sekadar suka2, maksud saya bkn focus nk untung, Allah mudahkan segalanya.. Tak kaya, cuma tak susah.

Dah semakin ramai kenal Shaklee, dah ramai yg berjaya, dah ramai yg yakin, dah ramai yg join. Join la, anda tak rugi kalau bermodalkan harga keahlian hanya RM75 seumur hidup. Tak perlu modal pun. Mesti pelik kan? Tak guna modal, tapi nk menjual? Hehe. Jgn risau. Hubungi saya, saya boleh terangkan caranya. Saya bantu apa yg saya tahu, selebihnya atas usaha anda sendiri.

Tapi sebelum tu, saya ingatkan, takda kejayaan tanpa usaha. Takda duit instant masuk dlm akaun, tanpa usaha

sms/whatsapp: 0195581575 / 0134031557


LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger