Thursday, July 4, 2013

TESTIMONIAL Shaklee Peppermint-Ginger Plus


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Dah lama tak share testimonial pasal shaklee kt sini. Bukan tak jumpa kebaikan, tapi admin terlalu sibuk sejak kebelakangan ni. Terlalu banyak nak diceritakan sampai satu pun tak sempat nak update.

Ok, jgn byk merapu la kan. Harini nak share cerita pasal Shaklee Peppermint Ginger Plus yang hebat ni. Alkisah terbeli ginger ni sebab encik suami saya mengalami ketidakhadaman perut @ dengan kata lain, sakit perut yg tak tahu punca & berterusan selama 2 hari. kesian saya tgk dia sampaikan ada satu tahap tu dia sakit melampau sampai tak mampu nak drive (waktu bermula sakitnya tu ketika kami dlm perjalanan dr selatan ke utara tanah air). Sesampai ke kedah, terus kami ke hospital sebab katanya dia tak tahan sakit perut sangat. Susah hati hanya Allah Yang Tahu. Lepas dah amik ubat pon, keadaan nya masih tak berubah..masih ada rasa sakit2 & rasa tak selesa perut.

Saya sarankan padanya untuk ambil Shaklee Peppermint Ginger Plus. sebabnya baru-baru ni ada sorang rakan sekerja yg ada masalah gastrik order produk ni. Saya ada la baca2 info yg Shaklee Peppermint Ginger Plus ni mmg elok utk masalah perut mcm ketidakhadaman & gastrik & seangkatan dgn sakit2 sebu perut tu. Tetapi, encik ni katanya tak mau sebab dia dah ambil ubat kat hospital yang harganya mahal & dia nak habiskan ubat tu supaya rasa berbaloi. Hmmm..saya akur.

Tapi dalam senyap2 saya minta tolong adik saya belikan Shaklee Peppermint Ginger Plus jugak. malamnya saya buatkan Shaklee Peppermint Ginger Plus yang ala2 herbal tea tu dengan campurkan 3 biji Alfalfa. Shaklee Peppermint Ginger Plus 3 biji + Alfalfa 3 biji masuk dalam air suam. harumnya semerbak, bau peppermint.

Encik suami minum, katanya sedap. ermm, xdala sedap sgt. cuma bau peppermint tu kot buat rasa nyaman. Amazing, dia rasa perutnya dah tak sebu lagi. Bukan la nak cakap produk ni miracle, cuma kita usaha la mana yang boleh. Allah tu Maha Penyembuh. Alhamdulillah, dia semakin ok. dah tak perlu nak abiskan ubat mahal yg dia dapat dari hospital tu. Lepas tu dia asyik puji kebaikan produk ni dan suruh tulis testimonial ni. Alhamdulillah, saya dpt buat testimonial dari org terdekat sendiri yg rasa kebaikan produk ni.

Hmm..mesti ada yang cakap "mesti mahal punya tu"
jawapannya: tidak. harga serendah RM45/botol - 90 biji.
murah kan? kalau nak compare dengan ubat yg dapat dari hospital tu? fuuuh, jauh beza nya ok.. tapi ada cara yg lebih murah, kita buat sendiri air dari halia fresh, cuma mungkin agak leceh la kan & rasanya nak telan tu susah la sikit kot.

ok, ni la sedikit cerita kisah benar dari kami. kalau nak tau detail tentang Shaklee Peppermint Ginger Plus ni boleh klik kat gambar & baca info di situ. kalau tak larat baca, boleh direct pm/komen/sms kami..kami akan tolong, InsyaAllah..
ok, secara ringkas tentang Shaklee Peppermint-Ginger Plus, salah satu alternatif kepada masalah-masalah berikut:
  1. Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  2. Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  3. Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  4. Mereka yang sering mengalami kembung perut
  5. Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.
Secara umumnya, kelebihan 4 herba berikut yang terkandung dalam Shaklee Peppermint-Ginger Plus:

Pudina
1. Melegakan otot perut yang mempunyai kesan penenang.
2. Membantu dalam penghadaman, melegakan gastric, pedih ulu hati 
    dan cirit birit.
3. Pengambilan pudina boleh menyebabkan peluh dan ini sangat baik untuk menyekat demam apabila dijangkiti selesema.
 
Halia
1. Bertindak meransang rembesan enzin Salvia untuk percernaan makanan.
2. Bertindak melegakan ketidakselesaan perut dan usus, rase mual ketika awal kehamilan 
 
Pokok Andas (fennal)
Bertindak untuk melegakan sakit perut, gejala flu serta masalah alergi pada saluran usus.
 
Cekur Manis (Anise)
Meransang rembesan jus gastric untuk percernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit serta memberi peredaran tenaga dalam badan.

Rusda: 0134031557
Rahaton: 0195581575

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger