Thursday, July 4, 2013

Testimonial Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate


Shaklee Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

pencuci serba guna.
dihasilkan dari sumber semulajadi.
bebas dari bahan kimia.
biodegradasi.
selamat untuk seisi keluarga.

saya beli basic h ni sejak pregnant kan anak yg kedua. skrang dia dah pun 5bln usianya. lebih kurang 1/2 tahun dahla saya guna, masih ada setengah botol. ish ish macam tak luak pulak. padahal saya guna basic h tu utk pelbagai kegunaan kt rumah.

paling byk guna tu utk basuh botol susu anak2. sehari saya akan gunakan paling kurang 7botol susu utk anak2, dirumah n di nursery. setiap hari akan basuh botol2 tu guna basic h. boleh bayangkan betapa jimatnya guna basic h sampaikan dah setengah tahun saya guna masih belum habis. bukan setakat utk basuh botol ya. ada digunakan utk:

* mandian anak - masukkan beberapa titik basic h dlm besen mandian anak. super concentrate, guna sikit pun dah cukup. saya guna semasa baby baru lahir dulu. kulit baby kan lembut dan sensitif. guna basic h mmg bagus. lembut saja, tapi mampu tanggalkan kerak di kepala baby dan keluarkan kulit mati yg mengelupas tu. amazing..

* first aid kit la jugak. sponging ketika kami demam. basic h istimewa kerana mampu menyerap haba lebih baik berbanding air biasa. masukkan beberapa titik basic h dlm air, celupkan tuala dan basahkan kepala serta badan si demam.mampu turunkan panas bdn dgn cepat. paling mudah, saya masukan air dititiskan basic h kedalam botol yg ada spray. spraykan saja ke kepala dan bdn. mudah sgt sbb anak saya jenis yg rimas kalau letak tuala basah dikepala n bdn nya.

* jadi syampu jgk. kwn baik saya yg pregnant, alah dgn bau syampu yg biasa digunakan. saya bg basic h yg saya masukkan dlm botol kecik syampu hotel tu kepadanya utk dicuba. basic h tidak berbau terlalu wangi seperti produk yg ada dipasaran.baunya lembut, tak menusuk hidung. alhamdulillah, dia boleh terima bau basic h yg natural. katanya, rambut pun kurang gugur. kulit kepala pun dah tak gatal2. waah, hebat betul. terus dia order sebotol basic h dari saya.

* pencuci segala jenis kotoran di dapur, lantai, tingkap, baju, mainan anak2..erm..dan lain2. tak larat nak senaraikan. hehe..

* boleh jadi ubat kumur jika terkena ulser dlm mulut. waaah..hebat bukan? pencuci serbaguna boleh masuk mulut jgk. bahan organik, jadi tak perlu risau kalau tertelan.

fuuh, tak larat saya nak senaraikan. byk lg kegunaan basic h ni sebenarnya.

kalau nk balik rumah mertua atau pergi vacation, memang saya bwk basic h. saya masukkan dlm botol kecik utk mudah dibawa. guna utk basuh botol susu anak2, mandian anak2, dan kdg2 utk cuci muka saya.hehe.jika kes terlupa bwk pencuci muka la ni.

memang berbaloi2. sebotol ada 16oz. byk..memang byk..guna sedikit pun dah cukup.

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger