Wednesday, August 10, 2016

YOUNG LIVING 100% ESSENTIAL OILS

YOUNG LIVING 

100% ESSENTIAL OILS




Rahaton 0195581575

Tuesday, October 27, 2015

Khasiat Vitamin E Yang Perlu Kita Tahu

Assalamualaikum. Harini kita tengok sikit pasal khasiat, kelebihan atau kebaikan Vitamin E Complex. Kenapa perlunya pengambilan Vitamin E dalam diet seharian? Berikut adalah kelebihan mengamalkan Vitamin E :-

  • Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan (vitamin awet muda).

  •  Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.

  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan.

  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.

  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar.

  • pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

  • Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual

Kredit: Jejari Sikidal  
Vitamin e sangat berkhasiat untuk kesuburan wanita dan lelaki.
Sumber Vitamin E

Kekurangan dalam pengambilan vitamin E boleh menyebabkan pelbagai gangguan kesihatan seperti:

>> gangguan sistem pembiakan dan kemandulan
>> menurunnya fungsi sel darah merah
>> gangguan penglihatan seperti katarak
>> gangguan neurologi
>> kelainan fungsi otak, otot dan saraf tulang belakang
>> kelainan kulit


Kita boleh dapat vitamin e daripada sumber makanan seperti minyak zaitun, badam, sunflower seed, ataupun dengan senangnya melalui suplemen Vitamin-E (pastikan sumbernya semulajadi iaitu d-alpha-tocopherol).

Sunday, September 13, 2015

Sudah Sebulan Saya Hidup Tanpa Kaca Mata, Tak Bererti Hidup Tak Bermakna

Assalamualaikum. Anda berkaca mata? Pernah tak anda rasa bosan dengan berkaca mata? Iyalah, rimas dengan pandangan yang terhad. Nak beraktiviti lasak pun susah. Nak pakai contact lens pulak rasa ngeri dengan pelbagai pengalaman pahit mereka yang ber contact lens. Harini saya nak cerita sikit tentang pengalaman saya yang sudah hampir sebulan tanpa cermin mata. Buat pengetahuan yang membaca, saya berkaca mata sejak umur 12 tahun. Sekarang dah umur 33 tahun. 21 tahun saya berkaca mata. Lama kan? Rabun tak teruk, cuma masalah silau yang menyebabkan saya selalu sakit kepala. 

Kaca Mata Kadangkala membuat kita kelihatan comel, tapi agak mengganggu batas penglihatan kita.

Saya paste saja status yang pernah saya share di Instagram saya beberapa minggu lepas.

Bosan dengan kaca mata yang merimaskan dan mengganggu pandangan serta menghadkan diri untuk melakukan aktiviti lasak

Alhamdulillah, sudah 3 minggu #tanpacerminmata . Minggu pertama agak sengsara, sakit kepala, stress dgn pandangan yang agak terhad, nak tgk sekeliling pun mcm malas sebab segala menda nampak blur, nampak kembang2 saja. 

Minggu kedua masih sakit kepala, cuma dah byk Berkurangan. Konsisten ambil Vivix #vivix #vivixtonikajaib setiap pagi. Sakit kening dah takda. Kalau tidak, asyik kena urut kening dgn minyak angin. Painkiller pun dah takperlu ambil. Alhamdulillah. Pandangan mata masih sama, cuma diri dah mampu biasakan dgn tanpa cermin mata. Pakai pun hanya time dlm kelas sahaja 1-2jam.

Minggu ketiga, Alhamdulillah. Sakit kepala dah tiada buat masa ni. Masih konsisten dgn #vivix. Amazing sgt bila tak sakit kepala walaupun 2 hari berturut2 berada dirumah kenduri dan byk berada dibwh terik matahari yg panas. Kalau ikutkan sblm ni, setengah jam cukuplah duk dlm panas akan buat kepala ni mcm nak pecah.

Alhamdulillah, syukur dgn kesembuhan yang Dia berikan. Setiap kesakitan dariNya, kesembuhan jugak dariNya.

Awal-awal kena off cermin mata, rasa stress. Tiba-tiba teringat, hati ni pernah terdetik semasa mula berniqab dulu, "kan bagus kalau tak perlu pakai cermin mata, selesa skit nak berniqab". Tapi tak sangka, detik hati yg merupakan doa tu cepat sgt makhbulnya. Semuanya kuasaNya. Jadi, 'be careful of what u wish' :-) 
Syukur dgn cepatnya doa dimakhbulkan ni.
Saya kini tanpa kaca mata, Alhamdulillah

Boleh baca kisah saya & vivix sebelum ni. Dah lama saya setia dengan Vivix yang banyak bantu saya kurangkan power rabun mata dan saya memang sangat sukakannya :) . Segalanya ketentuan Yang Maha Esa. Kita hanya berusaha & berdoa, segala urusanNya.

#syukurselalu
#rahatonazirahdotcom
#testimonial


 

Tuesday, May 26, 2015

PRE-ORDER BARANGAN RAYA 2015 UNTUK BAYI DAN KANAK-KANAK

 Persiapan Raya Aidilfitri 2015 Untuk Anak-Anak Comel

Anda pening nak cari baju melayu yang selesa untuk anak lelaki /  baby boy yang lasak? Pening jugak nak bawak anak lelaki yang lasak ke shopping complex nak cari baju raya? Mana tak pening nya kan, anak-anak nak main, kita pulak nak cari baju raya dengan tenang. Saya faham, saya pun ibu. Tapi sejak ada anak ni saya jarang beli baju raya di shopping complex. Bukan apa, nanti kita stress dengan anak duk meragam, baju raya tak dapat beli pun. Serius buang masa kan?


Jadi, jangan pening-pening ya ibu-ibu sekalian. Sekarang ni klik-klik saja. Mudah, cepat, jimat masa, jimat tenaga, tunggu saja barang sampai depan rumah. Senang kan macam tu?

Pre-order untuk Romper Baju Melayu Baby Boy


Ok, disini kami dah buka pre-order untuk Romper Baju Melayu Baby Boy Bayi Lelaki yang diperbuat dari Cotton T-Shirt yang lembut, selesa, serap peluh. Jadi, ibu-ibu tak perlu nak risau anak rimas pakai baju melayu yang dijual dipasaran sebelum ni yang rata-rata menggunakan kain yang kurang mesra bayi. Yang best nya, romper ni 1 piece saja ya. Tak perlu nak kalut-kalut nak sarung baju, sarung seluar pada baby yang sememangnya aktif. Sangat membantu ibu-ibu dan ayah-ayah nak siapkan baby dipagi raya yang mulia :). Oh, seperkara lagi, ianya didatangkan dengan 'cap' atau kuliah yang diperbuat dari kain yang sama dan selesa untuk baby. Baby pun nampak kemas saja. Nak salin diaper pun mudah, hanya buka button yang ada dibawah macam romper yang sedia ada dipasaran. Tak perlu pun nak tanggalkan seluar macam pakai baju melayu biasa tu. Mudah kan? Jadi, jomlah order !! Ehehe..

Ok, harga sememangnya berbaloi-baloi. Hanya RM45/set. Pilihan warna seperti dalam gambar ni ya.

romper baju melayu cotton t-shirt selesa serap peluh 1 piece dengan cap topi kupiah 2015
Romper Baju Melayu Baby Boy Bayi Lelaki


romper baju melayu serap peluh cotton t-shirt 1 piece cap topi kupiah long sleeve jumper bayi lelaki baby boy
Contoh Romper Baju Melayu - Blue Biru

PRE-ORDER DIBUKA SEKARANG !! DAPAT SEBELUM RAYA, IN SYA ALLAH.
SMS/WA 0195581575 UNTUK RESPOND YANG PANTAS, IN SYA ALLAH.

 _____________________

PRE-ORDER KASUT / SANDAL / SHOES BRAND NEXT

2-3 MINGGU
FULLPAYMENT SEMASA ORDER
SMS/WA UTK DAPATKAN HARGA


























P/S: RANGE HARGA RM60 - RM150/PAIR

 

Order Shaklee berjalan seperti biasa :)

 

Thursday, April 23, 2015

Agen Anti-Oksida Terbaik Dari Shaklee

Assalamualaikum. Dah lama jugak tak bersiaran disini. Ya Allah, semoga sentiasa diberi kekuatan untuk terus menulis disini. Harini jenguk-jenguk blog Master Shareeza yang glamour tu, ada dikongsikan tentang agen anti-oksida dalam Shaklee. Penerangan yang ringkas, mudah difahami In Sha Allah dan padat.


Senarai Agen Anti-Oksida Terbaik Dari Shaklee

VIVIX - Mengandungi 10x ganda resveratrol. Resveratrol merupakan sejenis Anti-Oksida.

CAROTOMAX - 1 hidangan CarotoMax adalah bersamaan dengan 89 raspberries, 102 pisang, 714 aprikot, 113g salmon dan 285 anggur.

VITAMIN E COMPLEX - Mengandungi ekstrak grape seed. Kelebihan grape seed adalah Mempunyai kekuatan lebih 50 kali lebih daripada Vitamin E dan 18.4 kali lebih kuat dari Vitamin C. Dalam erti kata lain ekstrak biji anggur ini amat berkesan Menghalang radikal-radikal bebas yang boleh merosakkan sel serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan.

SUSTAINED RELEASE VITAMIN C - Kandungan Vitamin C yang tinggi.Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.

GLA COMPLEX - Mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.Borage mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan ke dalam sel dan tisu). Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal.
Bulan ni promosi Shaklee April 2015 Yang Menggempakkan!! Dapatkan GLA Complex dengan harga promosi belian 6 percuma 1. Nak beli 1 pun boleh.


agen antioksidan dari shaklee pencegahan kanser anti cancer
Agen Anti-Oksida Terbaik Dari Shaklee

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for Blogger